search
Kategorier
  • Inga resultat
Produkter
  • Inga resultat
search
Kategorier
  • Inga resultat
Produkter
  • Inga resultat

Idag uppmärksammar vi Världsvattendagen!

För oss västerlänningar är tillgång på vatten självklart, vi sätter på kranen och det finns där. Vi har mycket vatten, ibland för mycket. Men i andra delar av världen är vatten fortfarande en knappvara.

I urbana Kenya har 27% av människorna inte tillgång till rena vattenkällor.

På landsbygden är detta antal ännu högre: mer än hälften av befolkningen hämtar vatten från osäkra vattenkällor som sjöar, floder och dammar. Barn och kvinnor reser mil för att fylla en 20 liters hink med vatten och sedan gå hem med den.

Kanske svårt att föreställa oss när vi själva har rent vatten i kranen.

På MegaGroup / Aquadrip använder vi slagordet ”Bringing Water to Life” och vi gör det genom att sälja vattenlösningar till våra kunder. Men vi vill också ta en roll i att göra vatten tillgängligt för att förbättra människors liv, därför grundade vi WaterStarters i samarbete med Amref Flying Doctors.

WaterStarters är en social verksamhet som kombinerar expertis från icke-statliga organisationer och företag med lokalt ansvar för att skapa mer hållbara vattenlösningar.

Genom franchising av vattenlösningar som ger rent vatten i landsbygdssamhällen syftar WaterStarters till att skapa varaktigt välbefinnande för 1,5 miljoner människor på sju år och därigenom stimulera ekonomisk tillväxt.

 

Genom att investera i hållbara och effektiva bevattningssystem kan du också hjälpa till att spara på vattnet!

Vill du veta mer om projektet WaterStarters? Ta en titt på www.waterstarters.org